BEOGRAD

Vučić: Morat ćemo drugačije sa svima koji su se pravili blesavi

To što su pričali da je riječ o borbi protiv korupcije je smiješno

Vučić je poručio da Srbija ne želi ratovati

Avaz.ba

29.5.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da poslije jučerašnje akcije prištinskih specijalaca na sjeveru Kosova stvari više neće biti iste i da će Srbija imati drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i svima koji su se, kako je, rekao, pravili blesavi.

- Bit će drugačiji odnos prema albanskim pregovaračima i onima koji su se pravili blesavi i govorili da je riječ o borbi protiv korupcije ili se u prvom trenutku nisu ni javljali. Javili su se tek kada su shvatili da smo vrlo ozbiljni u namjeri da sačuvamo svoj narod - naglasio je Vučić.

On je rekao novinarima po završetku sjednice Skupštine Srbije o Kosovu da Srbija neće ratovati i da će čuvati mir pod svaku cijenu.

Nisam nikome prijetio ratom, samo sam rekao da ćemo sačuvati naš narod i da nećemo dozvoliti novi pogrom. Situacija nije ni malo laka, naša odlučnost, vjera u sebe, ozbiljnost cijele države i hrabrost naroda na Kosovu motivira nas da radimo još marljivije i da budemo sposobni da garantiramo sigurnost Srba na Kosovu - rekao je Vučić. 

On je dodao da jučerašnji dan upada prištinskih specijalaca na sjever Kosova i hapšenje Srba govori o namjerama albanskih vlastodržaca i onih koji ih podržavaju. 

To što su pričali da je riječ o borbi protiv korupcije je smiješno - rekao je Vučić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.