REAKCIJE

Vučić: KFOR nije neutralan, bave se retorikom i trikovima

Istakao je i kako je cilj svega što Priština radi to da od Srbije napravi krivca, ali da svemu tome mora doći kraj

Avaz.ba/I.K.

29.5.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi kako portparol KFOR-a Vićenco Graso (Vincenzo Grasso) nije rekao istinu kada je izjavio da je KFOR obavijestio Srbiju o planiranoj akciji Prištine na sjeveru Kosova te je s tim u vezi pozvao Grasa da kaže ko je koga obavijestio.  

- Jučer u jednom trenutku nije htio da se javi ni načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanu Mojsiloviću, a onda mi nismo htjeli da se javljamo. Gotovo da kontakata nije bilo dok je trajala kriza, tek su se čuli oko 12 sati. Prošli put sam rekao da lažu, a sad ću da kažem da ne govore istinu – izjavio je Vučić.

On je naveo da Srbija ima svoje obavještajne podatke i da razgovara sa Srbima te da je Beograd o planiranoj akciji Prištine obaviješten oko 15. maja i s tim informacijama je izašao u javnost 17. maja da ih ''moli da to ne rade".

Srbijanski predsjednik je istakao i kako KFOR nije nimalo statusno neutralan i da su retorika i trikovi ono čime se oni bave. Vučić je poručio i da NATO treba raditi svoj posao na Kosovu, a kada ga ne bude radio, radit će ga onaj ko treba.  

- Što se nas tiče, ne mora više ništa da nam objašnjava. Neka smanji malo lagarije svoje, a sve ostalo neka pričaju šta god hoće – izjavio je Vučić.

Istakao je i kako je cilj svega što Priština radi to da od Srbije napravi krivca, ali da svemu tome mora doći kraj.

 - Srbija će zaštititi svoj narod, neće sjediti skrštenih ruku – poručio je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.