POSJETE

Crna Gora je najveće pozitivno iznenađenje u pregovorima s EU

Poraditi na unapređenju ekonomske saradnje

Lj. S/Avaz.ba

29.5.2019

(VIDEO: YT KANAL PREDSJEDNIKA CRNE GORE)

Crna Gora i Slovenija nemaju otvorenih pitanja, a odnosi između zemalja nikada nisu prekidani, što dovoljno govori o prijateljstvu dvije države, poručeno je danas nakon sastanka predsjednika Crne Gore i Slovenije Mila Đukanovića i Boruta Pahora.

Prema riječima Đukanovića, od obnove nezavisnosti, ovo je treća posjeta slovenskog predsjednika Crnoj Gori.

- Moram zahvaliti predsjedniku Pahoru na politici podrške evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona zapadnog Balkana. To je nešto što je manje-više očekivano, imajući u vidu koliku bliskost imamo na ovim prostorima, kao i okolnost da smo donedavno bili u zajedničkoj državi. Kada su u pitanju odnosi između Crne Gore i Slovenije, naši odnosi se nikada nisu prekidali i tokom prethodnih 30 godina unaprijedili smo međudržavne odnose i razumijevanje među ljudima koji žive u našim državama - poručio je Đukanović.

Istakao je da treba poraditi na unapređenju ekonomske saradnje između dvije države.

Potvrda odličnih odnosa stigla je i od slovenskog predsjednika. A govorio je i o važnosti napretka zapadnog Balkana ka EU.

- Proširenje EU na zapadni Balkan je geopolitičko pitanje. Od napretka zapadnog Balkana svi ćemo imati koristi. Crna Gora je država koja je najveće pozitivno iznenađenje u pregovorima s EU. Čestitamo vam na tome da pregovori teku. Ima komplikacija, ali je bilo toga i s drugim zemljama - kazao je Pahor.

U okviru zvanične posjete planirano je da se Pahor sutra sastane s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.