REGION

Srbija ipak u strahu od Kosova: Stanje pune borbene pripravnosti i dalje na snazi

Rade se procjene i situacija se prati svakog dana

Nebojša Stefanović. Arhiv

Avaz.ba / Srna

31.5.2019

Stanje pune borbene pripravnosti vojske i policijskih jedinica Srbije, uvedeno zbog akcije policije Kosova, trajat će dok se ne procijeni da rizik više ne postoji, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

- Rade se procjene i stanje se prati svakog dana dok sigurnosne službe ne procijene da rizik više ne postoji - rekao je Stefanović.

On je dodao da će stanje pune borbene pripravnosti biti ukinuto u trenutku kada to procijeni predsjednik Srbije na osnovu dobivenih informacija.

Stefanović je ocijenio da je situacija na Kosovu i dalje složena i kako je dobro što je stavljanjem jedinica vojske i policije u stanje pune pripravnosti upućena jasna poruka da je "Srbija odlučna da zaštiti svoj narod".

On je istakao da su sve posebne i specijalne jedinice MUP-a spremne da u najkraćem mogućem roku budu iskorištene za optimalno izvršenje svih zadataka.

Podsjetimo, akcija policije na Kosovu, kako su potvrdile tamošnje institucije i međunarodni predstavnici, nije bila usmjerena protiv Srba, već protiv osoba optuženih za korupciju i kriminal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.