BUDVA

Šezdesetogodišnjak od poznatog ugostitelja iz auta ukrao 20.000 eura

Isti izvor ispričao je da je Simović nekoliko noći kasnije pratio ugostitelja do lokala i vidio kada mu je partner vratio novac

Ilustracija

A. Ču. / Avaz.ba

1.6.2019

Budvanska policija uhapsila je jučer Nikšićanina Boru Simovića (60) zbog sumnje da je prije nekoliko noći obio automobil poznatog ugostitelja i iz njega uzeo 20.000 eura.

“Vijestima” je rečeno da je Simović odranije poznat policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, on je pratio suvlasnika poznatog restorana na vidikovcu iznad Budve, jer je bio svjedok kada je ovaj jednom poznaniku dao novac.

- Osumnjičeni se slučajno zadesio na parkingu kada je ugostitelj dao novac svome partneru, pa je odlučio pratiti kada će pozajmica biti vraćena - rekao je sagovornik “Vijesti”.

Isti izvor ispričao je da je Simović nekoliko noći kasnije pratio ugostitelja do lokala i vidio kada mu je partner vratio novac.

- Ugostitelj je novac stavio u ladicu automobila i vratio se u lokal. Simović je to iskoristio, polomio staklo na mjestu suvozača i uzeo novac - saopćeno je “Vijestima” nezvanično.

Policija je uzela snimke videonadzora.

“Vijestima” je rečeno da se na njima vidi kako Simović dolazi automobilom do parkinga restorana, a potom obija vozilo. Inspektori su identificirali počinioca, koji je potom uhapšen. Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo teška krađa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.