DIPLOMATIJA Predsjednik Evropske komisije

Žan-Klod Junker dolazi u prvu službenu posjetu Hrvatskoj

U četvrtak i petak u Luksemburgu se sastaje Vijeće za pravosuđe i unutrašnje poslove te Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju

Agencije
02.06.2019 12:51

Žan-Klod Junker

Foto: Arhiv

Sljedeće sedmice u Luksemburgu će biti ofržano nekoliko ministarskih sastanaka, a predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker (Jean-Claude Juncker) dolazi u prvu službenu posjetu Hrvatskoj.

Predsjednik Evropske komisije u četvrtak navečer će u Dubrovniku imati neformalnu radnu večeru s premijerom Andrejem Plenkovićem. 

U petak će u Zagrebu imati i službene sastanke s Plenkovićem i predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Junker u Hrvatsku dolazi iz Ljubljane, gdje će u četvrtak sudjelovati na samitu Inicijative tri mora. Na tom skupu okupit će se deset predsjednika zemalja članica EU, među njima i hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović i američki državni sekretar za energiju Rik Peri (Rick Perry).

U četvrtak i petak u Luksemburgu se sastaje Vijeće za pravosuđe i unutrašnje poslove te Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju. 

Istog je dana predviđen i bilateralni susret hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića i povjerenika za migracije i unutrašnje poslove Dimitrisa Avramopoulosa.

Komentari

NA VRH