KRIMINAL

Brat boksera Hrgovića uhapšen zbog 263 grama kokaina nakon pokušaja bijega

Krivična prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Arhiv

Fena/ Avaz.ba

3.6.2019

Dvadesettrogodišnji Matija Hrgović, brat hrvatskog boksera Filipa Hrgovića, uhapšen je nakon što je zatečen sa 263 grama kokaina. Kako prenose agencije, on je nakon hvatanja pokušao pobjeći zajedno s Ivanom Kurepićem. 

Zagrebačka policija je saopćila kako su policajci u parkiranom automobilu marke VW zagrebačkih oznaka zatekli Kurepića i Hrgovića, ispod čijeg su suvozačevog sjedišta uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom karakterističnog izgleda za paket koji sadrži drogu. 

Prilikom policijskog postupanja Hrgović je pokušao pobjeći, ali su ga policajci ubrzo stigli, nakon čega su ga vezali. Odmah potom obojica su uhapšena i privedena. 

Idućeg dana pretragom automobila koji Matija Hrgović povremeno koristi policija je pronašla paket omotan prozirnom plastičnom vrećicom sa 263 grama kokaina. Istog dana pretražena je i porodična kuća u Sesvetama koju zajedno koriste Hrgović i Kurepić te je u njoj pronađeno 53 grama marihuane te 15 plastičnih omota s tragovima marihuane.

Pretražen je i dom na području Sesveta u kojem boravi Kurepić u kojem je pronađena metalna improvizirana preša s tragovima kokaina. Tokom kriminalističkog istraživanja od Hrgovića je zbog sumnje da je pribavljen preprodajom droge oduzeto više hiljada  kuna. 

Obojica uhapšenih predata su pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava zbog osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.