CRNA GORA Direktni obračun dva zaraćena kotorska klana – škaljarskog i kavačkog

U pećinama iznad Đenovića policija traga za Crnogorcem i Bosancem zbog ubistva Stefana Šarovića

Motiv likvidacije povezan s distribucijom narkotika

Sl. M. / Avaz.ba
08.06.2019 09:29

Naselje u kojem je ubijen Šarović

Foto: Vijesti.me

U toku je policijska potraga za državljanima Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji se sumnjiče da su učestvovali u likvidaciji Novljanina Stefana Šarovića koji je ubjen u naselju Počukac u Đenovićima.

Oni su, navodno, pobjegli u brda iznad Đenovića i sakrili se u nekoj od pećina. Kako navode iz policije, jedan od osumnjičenih je mještanin i teren Pevesilje koji je prepun pećina mu je dobro poznat.

- Identificirali smo osumnjičene koji su mlađe životne dobi. Nakon ubistva pobjegli su u brdo iznad vile “Akacija” i tu ih tražimo. U potragu je uključena i helikopterska jedinica, policijski psi, a koristimo i termovizijsku kameru – kazali sui z policije za Vijesti.me.

Prema pisanju crnogorskih portala, Crnogorac i bosanski državljanin su sa Šarovićem sjedili u lokalu koji se nalazi nedaleko od vile u kojoj je žrtva živjela. Izvori navode da je ubistvu prethodila  rasprava povezana s neraščišćenim računima vezanim za preprodaju droge.

Istražitelji su za samo nekoliko sati poslije ubistva Šarovića napravili mapu njegovog kretanja, ispitali osobe s kojima je ubijeni komunicirao, te provjerili snimke video nadzora sa vila koje se nalaze u okolini mjesta ubistva.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, muškarci s kojima je Šarović bio u lokalu učestvovali u njegovom ubistvu, što, prema sumnjama policije, potvrđuje činjenica da su nestali nakon počinjenog zločina. Tijelo Šarovića pronađeno je u dvorištu, unutar velikog kompleksa vila.

Očevidaca ubistva nema, ali je više svjedoka inspektorima ispričalo da su dva muškarca pobjegla dvotočkašem iz pravca “Akacije” u vrijeme kada je Šarović likvidiran.

Opsežnim provjerama inspektori su pronašli su u šumi motor - nedaleko od vile u čijem dvorištu je pronađeno tijelo Šarovića.

Kako piše Antenam.net, motiv likvidacije ne ukazuje da se radi o direktnom obračunu dva zaraćena kotorska klana – škaljarskog i kavačkog. Šarović je, prema operativnim podacima policije, važio za sigurnosno interesantnu osobu. Navodno je imao komunkaciju sa članovima kavačke grupe, ali se njegovo ime nikada nije vezivalo za učešće u nekoj od poznatih likvidacija ili drugih zločina koji prate sukob dva mafijaška klana.

Istražitelji vjeruju da motiv ubistva nije osveta, već da ga treba tražiti u sukobu unutar manje grupe koja je, kako se sumnja, povezana s distribucijom narkotika.

Komentari

NA VRH