DI JE SRBIN Oglasila se na Facebooku

Šta će reći "Torcida": Hrabra gradonačelnica Supetra nakon nacionalističkog napada morala povući određene mjere

A. Ču. / Avaz.ba
10.06.2019 11:11

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru.  

Napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Grupa momaka je nasrnula na njih uz riječi ''Di je Srbin?''...

- Ispred Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu, gdje su stradala četvorica mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovakvo nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom.

Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da niko od napadača nije bio iz Supetra.

Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem gradu.

Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetioci Torcida Kupa (iako se napad nije desio za vrijeme turnira), odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetioci iskazuju mržnju. Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa.

Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrožije kazne počinioce bez imalo milosti - napisala je gradonačelnica na svom Facebook profilu.

Komentari

NA VRH