HRVATSKA

Baka osuđena jer se stolicom razračunala s unukom, evo šta je izazvalo sukob

Mora platiti 600 kuna (150 KM) kazne

Ilustracija

A. Ču. / Avaz.ba

11.6.2019

Nesvakidašnjim sukobom bavila se ovih dana sutkinja Prekršajnog odjela koprivničkog Općinskog suda Dubravka Miloloža, prenosi Index.

Kako piše Podravski, baka Barica (76) iz okolice Koprivnice proglašena je krivom jer je stolicom napala svojeg 21-godišnjeg unuka. Sukob se dogodio 9. decembra prošle godine oko 9.30. Uz baku, prekršajno je prijavljen i unuk. No, njega je sutkinja nakon suđenja oslobodila krivnje.

Na suđenju baka Barica je porekla krivnju i rekla kako je njezin unuk tog jutra izvrijeđao komšinicu zbog čega mu je ona vratila uvredama, ali ne i stolicom.

- Unuk je vrijeđao i mene, no ni na koji način me nije napao. Da nije bilo susjede, to bi učinio sigurno - rekla je na sudu okrivljena baka.

Njezin unuk sutkinji je porekao da je gurnuo baku zbog čega je srušen stalak za cvijeće, no potvrdio je kako ga je baka izvrijeđala i udarila stolicom po tijelu. Na temelju tog iskaza baku Baricu je sutkinja proglasila krivom i kaznila je sa 600 kuna (150 KM) novčane kazne zajedno s troškovima suda, dok je unuka oslobodila zato što policija kao tužitelj "nije imala neposrednih saznanja, što je vidljivo iz službene zabilješke".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.