REAKCIJE Predsjednik Srbije odgovorio zvaničnoj Podgorici

Vučić Crnogorcima: Veoma mi je žao što ih je moja molba toliko povrijedila, samo sam ih zamolio da razmisle

Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i Srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama

E. Ma. / Avaz.ba
13.06.2019 17:58

Vučić: Nisam se miješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

Foto: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da vlasti u Crnoj Gori ne podrže Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore, jer se, kako je istakao, ni na koji način nije miješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

- Samo sam zamolio, kao komšija i prijatelj, da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju interesi srpskog naroda i Srpske crkve - pojasnio je Vučić.  

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se, kako je kazao, brutalno miješali u unutrašnje stvari Srbije. 

Dodao je i da je šutio i kada govore na međunarodnim forumima i drže lekcije Srbiji. 

- Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i Srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i heroje i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja - dodao je on.

Poruku iz Crne Gore je odlično razumio i u skladu s njom će se Srbija ponašati ubuduće.

- Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome - kazao je Vučić za Tanjug.

Podsjetimo, iz Vlade Crne Gore prokomentirali su današnju izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj poziva vlasti Crne Gore da ne usvajaju Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, iz Vlade Crne Gore zahvalili su predsjedniku Srbije na savjetima, rekavši da Crna Gora sama donosi svoje odluke. 

Komentari

NA VRH