REGION Bio primoran napustiti grad

Konobar iz Trebinja koji je dobivao prijetnje: Dubrovčani nisu nacionalisti

Sezonski radnik se oglasio

Avaz.ba
13.06.2019 21:39

Dubrovnik: Konobar iz Trebinja dobivao prijetnje

Foto: Arhiv

Trebinjac Nenad Asanović po zanimanju je konobar, a prije nekoliko nekoliko dana morao je napustiti Dubrovnik, nakon što su mu zaprijetili muškarci s fantomkama. 

Sezonski radnik iz Trebinja napustio je Dubrovnik nakon što je dobio prijetnju članova navijačke grupe "Torcida".

Asanović je za dubrovackidnevnik.rtl.hr pojasnio kako mu smeta što se sada po medijima provlači priča da su Dubrovčani nacionalisti.

- Ljudi su prema meni bili odlični, nemam nikakvih loših iskustava. Jako mi smeta što nastaju priče kako su Dubrovčani ovakvi ili onakvi. Predstavlja ih se nacionalistima. Dubrovčani nisu nacionalisti. Neka se to zna - rekao je Asanović. 

Trebinjac je kazao da iz Dubrovnika nosi samo lijepa iskustva.

- Rijetko gdje sam naišao na tako dobar prijem kao u vašem gradu, stekao sam tu i jako lijepih poznanstava. Ono što se dogodilo smatram dijelom navijačke scene, a ne nacionalizma - rekao je konobar iz Trebinja.

Istaknuo je da nikakvim postupkom nije mogao izazvati gnjev, osim činjenicom da je etnički Srbin i da na ruci ima tetoviran grb Crvene zvezde koju je sakrivao.

I moj gazda u restoranu u kojem sam radio me ispoštovao, njegova porodica me prihvatila kao svoga. Niko kod vas od tako reći normalnih radnika neće imati problema. Imao sam ih ja zbog tetovaže "Delija". Ali to nema veze s nacionalizmom kao takvim. Dubrovčani nisu nacionalisti - navodno je rekao ovaj mladić. 

Ipak, nije ispričao šta se tačno dogodilo u noći kada je napadnut. Rekao je samo da se tu radi o navijačkom kodeksu.

Recimo samo da sam fizički napadnut i da mi je rečeno da napustim grad. Jesam "Delija", navijam za Crvenu zvezdu i više ništa o onome što je bilo te noći neću reći. To je stvar našeg navijačkog kodeksa koji jako poštujem - rekao je Asanović. 

Komentari

NA VRH