CRNA GORA Vlada donijela uredbu

Poreski dug može biti plaćen imovinom

Srna/Avaz.ba
20.06.2019 21:36

Vlada Crne Gore

Foto: Arhiv

Poreski obveznici koji nisu u mogućnosti da redovno izmiruju obaveze dug će moći da plate imovinom, predviđeno je uredbom koju je danas donijela Vlada Crne Gore.

Iz Vlade Crne Gore su pojasnili da će na ovaj način biti izbjegnuta blokada računa poreskim obveznicima i omogućen nastavak poslovanja.

- Istovremeno se postiže efikasnija naplata poreza i stvaraju uslovi da poreski obveznici urednije izmiruju buduće poreske obaveze - saopćeno je iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

Vlada Crne Gore donijela je Akcioni plan za unapređenje poslovnog ambijenta u izabranim oblastima.

U skladu sa metodologijom izvještavanja Svjetske banke o lakoći poslovanja prepoznat je prostor za napredovanje u okviru pet indikatora gdje postoje mogućnosti za dalje reforme u kontekstu unapređenja ukupnog poslovnog okruženja u Crnoj Gori.

- Izrađena je analiza pozicije Crne Gore za pet indikatora, sa akcionim planom za unapređenje poslovnog ambijenta u oblastima započinjanje biznisa, dobijanje građevinske dozvole, dobijanje priključka za električnu energiju, registriranje nepokretnosti i plaćanje poreza - navodi se u saopćenju.

Komentari

NA VRH