REGION

Vučić: Nisam sretan što neki srbijanski zvaničnici koriste rječnik koji ne smiju koristiti

Ponašat ćemo se odgovorno, a Crnogorci neka rade svoj posao

Vučić: Zastrašujuće vrijeđanje. Arhiv

Agencije

21.6.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se nada da neće biti pokušaja uzurpacije, kako je rekao, srpske imovine u Crnoj Gori.

- Mi ćemo se ponašati odgovorno, a oni neka rade svoj posao. Što se tiče Crnogoraca koji vrijeđaju Srbe, nemam riječi, to je zastrašujuće - rekao je Vučić novinarima u Minsku.

On je kazao i da "nije sretan" što neki srbijanski zvaničnici koriste rječnik koji ne smiju koristiti kada govore o Crnoj Gori.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore usvojila je 16. maja Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji predviđa, između ostalog, da svi vjerski objekti koji su bili imovina države Crne Gore prije gubitka njene nezavisnosti i pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine, a koji kasnije nisu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke vjerske zajednice, budu prepoznati kao državna imovina.

Vučić je krajem prošle sedmice zamolio Vladu Crne Gore da povuče zakon, ali i poručio: “Ukoliko ne usliše molbu, to je njihovo pravo i mogućnost, umjet ćemo se, u skladu s tim, ponašati.”

Vlada je dobila zahtjev i sa Trojčindanskog sabora da povuče zakon “u razumnom roku”.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.