PORUKE Ministar vanjskih poslova

Ivica Dačić: Srbija je protiv zaoštravanja odnosa s Crnom Gorom

Upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti

Fena
24.06.2019 13:57

Ivica Dačić

Foto: Arhiv

Srbija je apsolutno protiv zaoštravanja odnosa s Crnom Gorom, kao i zaoštravanja odnosa između srpskog i crnogorskog naroda, izjavio je danas ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i izrazio očekivanje da će Crna Gora poštovati prava srpskog naroda koji živi na njenoj teritoriji. 

Upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti i da se nada da će ono biti takvo da spriječi moguće probleme.

- Imajući u vidu da tu nije riječ o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji žive stoljećima u Crnoj Gori i kojih po popisu ima više od 30 posto, očekujemo da država Crna Gora ima u vidu tu činjenicu i prava srpskog naroda koji tamo živi - rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare s norveškom ministricom vanjskih poslova Inom Eriksen Sorajde (Ericen).

Dodao je da Srbija očekuje i da se izbjegavaju stvari koje mogu izazvati velike sukobe.

- Zato se i nadamo da će i mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da spriječi moguće probleme povodom tog zakona - rekao je Dačić.

Komentari

NA VRH