PORUKE

Vučić: Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti i nikome nametati svoju volju

Mirnim sredstvima do ostvarenja ciljeva

Aleksandar Vučić. Arhiv

Avaz.ba / Fena

28.6.2019

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas s predstavnicima Srba iz regiona te poručio kako Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti i nikome nametati svoju volju. Istovremeno je kazao kako neće dozvoliti da bilo ko ugrožava identitetska prava Srba.

- Zahvalan sam svim ljudima, iako oni ne predstavljaju uvijek iste političke opcije, jer smo pokazali jedinstvo i želju da očuvamo srpski jezik, kulturu, tradiciju i da se za naše ciljeve borimo mirnim sredstvima, ne ugrožavajući integritet bilo koje zemlje u regiji, ali poštujući pravo na očuvanje posebnosti naših nacionalnih, vjerskih prava - kazao je Vučić.

Dodao je kako su sastanku prisustvovali predstavnici Srba iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Naveo je kako su razmatrali poziciju Srba u svakoj zemlji, kao i način na koji Srbija može da pomogne.

Srbija će, poručio je, poštovati sve druge države, ali će uvijek podržavati "borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na stoljetnim ognjištima" i to će činiti u skladu sa zakonima drugih država u regiji.

- Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti, nikome nećemo nametati svoju volji, ali ni dozvoliti da ugrožavaju identitetska prava našeg naroda. Na to imamo pravo, to smo činili do sada i činit ćemo i u budućnosti - poručio je srbijanski predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.