REAKCIJE

Đukanović: Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa susjeda

Istakao u razgovoru sa diplomatskim predstavnikom u Podgorici, Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posjetu

Milo Đukanović. Arhiv

Agencije

29.6.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović podržao je obnovu dijaloga Beograda i Prištine u najskorijem roku, kako bi se pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

Đukanović je to rekao u razgovoru sa diplomatskim predstavnikom Prištine u Podgorici, Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posjetu, istakavši i da će Crna Gora nastojati da bude konstruktivan partner, svjesna delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u cjelini.

Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa susjeda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što prije epilog u interesu svih - rekao je Đukanović, saopćeno je iz njegovog kabineta. 

Ocijenio je da stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili povjerenje i unaprijedili saradnju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.