REGION

Đukanović: Vjersko pitanje riješiti bez produbljivanja raskola i oduprijeti se podlostima

Suočavamo se s otporom onih koji zapravo pokušavaju da nas vrate na početak

Milo Đukanović. Arhiv

Avaz.ba / Antenam.net

29.6.2019

Lider Demokratske partije socijalista i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na konferenciji održanoj u Podgorici, poručio je kako je zadatak partije da se u narednom periodu odupre otporima na domaćoj sceni.

Zadatak je, kako je naveo, da se prije svega riješi vjersko pitanje i to ne produbljivanjem raskola u Crnoj Gori, već s ciljem da se prevaziđu podjele, dođe do pomirenja i objedinjavanja na evropski način.

- Suočavamo se s otporom onih koji zapravo pokušavaju da nas vrate na početak, pokušavaju da ospore naš vjerski identitet, da ospore time naš kulturni identitet, i u finalu to vodi onoj upitanosti podloj, koja je pratila nažalost naše historijsko trajanje, a to je: "A što će narodu bez svog nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta država. Zašto bi ljudi istog nacioalnog, kulturnog i vjerskog identiteta živjeli u dvije države, zašto ne živimo u jendoj državi" - rekao je Đukanović.

Lider DPS-a smatra kako je to samo produžena zamka kojom se pokušava osporiti ono što su radili tokom čitavog prethodnog perioda i kojom se, kako je rekao, "pokušava osporiti ovaj završni korak u koji smo ušli, a kojim pokušavamo da u potpunosti utemeljimo državni, kulturni, nacionalni i vjerski identitet Crne Gore i Crnogoraca".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.