AKTUELNO

Desna ruka zločinca Miloševića: Bulatović pomagao JNA u agresiji na BiH

Bulatović u društvu zločinaca Miloševića i Karadžića. Agencije

Avaz.ba/Al. Ti.

30.6.2019

U Kučima u Crnoj Gori danas je u 63. godini preminuo nekadašnji predsjednik Crne Gore i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije Momir Bulatović. 

Kako su objavili mediji u Srbiji, Bulatović je umro od srčanog udara.

Inače, Bulatović se smatra desnom rukom zločinca Slobodana Miloševića, koji je kao što je poznato preminuo u Hagu. Za vrijeme njegove vladavine granatiran je Dubrovnik u Hrvatskoj, hapšeni su Bošnjaci u Crnoj Gori i deportirani u BiH, a pružao je pomoć jedinicama JNA u agresiji na BiH.

Nakon pada komunizma izabran je za predsjednika Crne Gore, a na toj funkciji se zadržao osam godina, u periodu od 1990. do 1998.

Krajem 90-ih godina imenovan je za predsjednika Savezne vlade SR Jugoslavije i tu funkciju je obavljao nešto manje od dvije godine.

Nakon NATO bombardiranja osnovao je novu stranku, Socijalističku narodnu partiju. Međutim, nakon što je zločinac Milošević izgubio izbore od Vojislava Koštunice 2000. godine, polako počinje i njegov pad.

Nakon što je Milošević izručen Hagu, Bulatović se povukao iz politike i posvetio publicistici.

Bulatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i kasnije postao asistent na predmetu Politička ekonomija i stekao titulu magistra ekonomskih nauka, a poslije i doktorirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.