PANČEVO

Nastavak sage s kobnim završetkom: Zašto je ocvali Tamango izbo ženu s kojom je živio 42 godine

Prema ranijim saznanjima bračni par je već duže vrijeme u narušenim odnosima i u toku je njihova brakorazvodna parnica

Mošić: Proganjao suprugu. Facebook

A. Ču. / Avaz.ba

13.7.2019

Petar Mošić jučer je napao i nasmrt izbo svoju suprugu Desanku, koja je od njega mlađa četiri godine i to nakon rasprave koju su poveli na klupi uprkos zabrani prilaska koju je imao. 

Koban je bio ubod u predjelu srca, a kako su pričali očevici žena je sve slabije disala. Crne slutnje obistinile su se u pančevačkoj bolnici, piše Telegraf.

Tamango kako su ga zvali i Desanka ni letimičnim pogledom na fotografije ne liče na skladan par. Ubica je već bio poznat ne samo mještanima, već i policiji. Dio svog života proveo je u zatvoru zbog različitih krivičnih djela, uglavnom pljački.

Ono što će ostati do kraja nerazjašnjeno jeste kako su i zašto i pored zabrane prilaska Petar i Desanka ušli u verbalnu raspravu.

Prema ranijim saznanjima bračni par je već duže vrijeme u narušenim odnosima i u toku je njihova brakorazvodna parnica, a Petar je tokom maja čak i prijavljivao nestanak supruge u pokušaju da dođe do nje.

Poruke koje je u martu ove godine Petar upućivao Desanki svjedoče da ju je proganjao. Tamango joj je čestitao rođendan, ali i molio da mu se vrati.

- Desanka Mošić, sretan 60. rođendan želi joj muž s kojim je provela 42 godine i javi se makar djeci što si i obećala, ja sam ipak čovjek i čestitam ti 60. rođendan i da mi se vratiš kući, sve zaboravljam, vrati se molim te i volim te još uvijek i voljeću te do smrti. Molim te vrati se kući, tvoj još muž Petar Mošić. Ko god vidi ovo i poznaje djecu nek joj pošalje - napisao je Tamango.

Sledećim komentarom odao se da mu žena, zapravo, ništa nije odgovorila

- Ništa nisi odgovorila", napisao je nedjeljama kasnije, odnosno nešto više od mjesec dana prije ubistva.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.