REGION AMA upozorila Javni servis Albanije

Pjevala, a zlo mislila: U Albaniji naredili "likvidaciju" Cece jer je inspirirala zločine u BiH i na Kosovu

Navodi se i da je prije samo nekoliko mjeseci Ceca imala koncert u Sjevernoj Mitrovici, gdje je plasirala političke poruke protiv Kosova

Avaz.ba / Koha.net
17.07.2019 11:54

Svetlana i Arkan Ražnatović

Foto: Arhiv

Albanska Agencija za audiovizualne medije (AMA) upozorila je Javni servis Albanije (RTSH) zbog emitiranja pjesama srbijanske pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, piše Koha.net.

  • Tekst objavljen na Koha.net
    Tekst objavljen na Koha.net Foto: (Koha.net)

Odluka AMA-e je uslijedila nakon žalbi da je u programu namijenjenom manjinama emitiran spot Cece Ražnatović, koja je više puta imala antialbanske istupe protiv Kosova.

- Program namijenjen manjinama treba služiti prijateljstvu i solidarnosti među narodima i kulturama te ne bi trebao promovirati osobe koje su konkretnim potezima pokazale suprotno - naveli su iz AMA-e u svom dopisu.

U dopisu Agencije navodi se da je Ceca svojim ranijim pjesmama i izjavama “inspirirala zločine u BiH i na Kosovu, podupirala nehumana djela supruga i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i srpskih vojnih i paravojnih formacija koje je vodio”.

Navodi se i da je prije samo nekoliko mjeseci Ceca imala koncert u Sjevernoj Mitrovici, gdje je plasirala političke poruke protiv Kosova.

- Pismenim putem skrećemo pažnju da izbjegavate takve slučajeve - navedeno je u dopisu AMA-e.

Komentari

NA VRH