REGION

Pjevala, a zlo mislila: U Albaniji naredili "likvidaciju" Cece jer je inspirirala zločine u BiH i na Kosovu

Navodi se i da je prije samo nekoliko mjeseci Ceca imala koncert u Sjevernoj Mitrovici, gdje je plasirala političke poruke protiv Kosova

Svetlana i Arkan Ražnatović. Arhiv

Avaz.ba / Koha.net

17.7.2019

Albanska Agencija za audiovizualne medije (AMA) upozorila je Javni servis Albanije (RTSH) zbog emitiranja pjesama srbijanske pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, piše Koha.net.

Tekst objavljen na Koha.net. Koha.net

Odluka AMA-e je uslijedila nakon žalbi da je u programu namijenjenom manjinama emitiran spot Cece Ražnatović, koja je više puta imala antialbanske istupe protiv Kosova.

- Program namijenjen manjinama treba služiti prijateljstvu i solidarnosti među narodima i kulturama te ne bi trebao promovirati osobe koje su konkretnim potezima pokazale suprotno - naveli su iz AMA-e u svom dopisu.

U dopisu Agencije navodi se da je Ceca svojim ranijim pjesmama i izjavama “inspirirala zločine u BiH i na Kosovu, podupirala nehumana djela supruga i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i srpskih vojnih i paravojnih formacija koje je vodio”.

Navodi se i da je prije samo nekoliko mjeseci Ceca imala koncert u Sjevernoj Mitrovici, gdje je plasirala političke poruke protiv Kosova.

- Pismenim putem skrećemo pažnju da izbjegavate takve slučajeve - navedeno je u dopisu AMA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.