SRBIJA Odgovor novinarke ''Danasa'' lideru radikala

Čongradin: Politička hulja Vojislav Šešelj zbog teksta o genocidu u Srebrenici želi me pregaziti džipom

Dakle, mene, kao mungosa, prema njegovoj kvalifikaciji, ružnu životinju, trebalo bi zgaziti, zato što, pazite sad, nazivam, ne njega ratnim zločincem, već aktuelnu vlast, vlast njegovog političkog nasljednika – Aleksandra Vučića

Snežana Čongradin/Danas
17.07.2019 12:09

Šešelj: Politički otac Aleksandra Vučića

Foto: Agencije

Hvala Vojislavu Šešelju jer je skrenuo pažnju šire javnosti na genocid u Srebrenici. 

Hvala mu zato što će sada građani Srbije čitati i slušati na medijima s nacionalnom frekvencijom o genocidu u Srebrenici, jer to, inače, njegov politički sin, danas neformalni šef, poput svih njegovih, pa i „demokratskih“ prethodnika, da se razumijemo, ne dozvoljava.

Genocidu, na koji je on, Vojislav Šešelj, kao lider i politički učitelj aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, huškao, inspirirao, kao što ga i dan-danas podržava i opravdava.

On, Vojislav Šešelj, ratni profiter i, nadasve, osuđeni ratni zločinac, danas vozi džip na koji je, kako kaže, postavio nekakve borbene gusjenice, pa kad one, poput mene, bude zgazio, to će ići kao po loju.

On vozi, dakle, džip, dok ja imam par dinarčića u džepu. I ne samo ja, naravno, već 90 posto građana u ovoj zemlji… Osuđeni ratni zločinac, ratni profiter i politička hulja danas vozi džip, 24 godine poslije genocida u Srebrenici, dok većina ljudi grca u siromaštvu te i dalje biva izložena najbrutalnijoj medijskoj i svakoj drugoj manipulaciji iz srca državnog aparata, kako bi se ratni i tranzicijski profiteri zaštitili i ostali na privilegiranim položajima. To vam je pravo stanje danas u Srbiji.

Dakle, mene, kao mungosa, prema njegovoj kvalifikaciji, ružnu životinju, trebalo bi zgaziti, zato što, pazite sad, nazivam, ne njega ratnim zločincem, već aktuelnu vlast, vlast njegovog političkog nasljednika – Aleksandra Vučića.

Oni su pitomi, poslanici Aleksandra Vučića, kaže Šešelj, a ja sam ružna, ružnija čak i od Đilasa, Jeremića, Trifunovića… Šešelj kao omiljeni Vučićev opozicionar, osuđeni ratni zločinac, danas je u Srbiji taj koji, 20 godina poslije svih strahota i zločina na koje je inspirirao i za koje je osuđen, uživa sve privilegije, dok mi „mungosi“ krpimo jedva kraj s krajem i izloženi smo opasnostima da nas neko motkom ne mlatne po glavi, ili na ulici ne pregazi džipom.

I to ne neko, ustvari, već sam Šešelj i njegova vojska, historijska i nacionalna bruka, oličena i u aktuelnoj vlasti Aleksandra Vučića.

  • Čongradin: To je slika današnje Srbije
    Čongradin: To je slika današnje Srbije Foto: Danas

Komentari

NA VRH