SRBIJA

Zbog nedoličnog ponašanja u domu za nezbrinutu djecu odgajateljica suspendirana

E. Š. / Avaz.ba

18.7.2019

Nakon što je uznemirujući snimak nedoličnog ponašanja odgajateljica Đ. A. u Centru za zaštitu odojčadi, djece i omladine Beograd u Zvečanskoj osvanuo na društvenim mrežama, direktor te ustanove Zoran Milačić je donio rješenje o privremenoj suspenziji, saopćilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Na snimku se vidi kako odgajateljica nosi dijete u jednoj ruci, te ga ubacuje u krevetac i fotografira. Nakon čega izlazi iz prostorije s mališanima.

O slučaju je informiran resorni ministar Zoran Ðorđević, koji je poručio da svi koji krše zakon trebaju biti kažnjeni. 

- Postupak će utvrditi ima li odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posljedice i budu najstrožije kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju - rekao je Ðorđević.

U saopćenju Ministarstva stoji da briga o djeci predstavlja prioritet.

- U skladu s tim, svaki vid kršenja pravila određenih bazičnim programom rada i procedurama koje su ustanovljene automatski zahtijeva pokretanje ovakvog postupka i brzo reagiranje - navodi se u saopćenju.

Djevojka je nedavno počela raditi, iako su je na društvenim mreža mnogobrojni korisnici osudili, bilo je i ljudi koji su stali u odbranu, rekavši kako se ne može tek na osnovu snimka ocijeniti šta ona zaista radi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.