NEVJEROVATNO

Tomo Travar: Obećavam, neću više sijati marihuanu, pa neka umrem

Bile su visoke, ali ovaj put sam ih posadio skroz gore, iza kuće, ne među pomidore i paprike kao prošli put, kaže Rosan

Rosan: Ovo je nepravda. Željko Mršić/PIXSELL

Avaz.ba/24sata.hr

18.7.2019

Osamdesetogodišnjaka iz Pakoštana Tomislava Rosana policija je dosad više puta uhapsila jer je sadio marihuanu u vrtu kraj svoje kuće. Policajci bi njegovu plantažicu, piše 24 sata, svaki put doslovno ''nanjušili'' s ceste pa ga uhapsili.

Rosan zato još ima više sudskih procesa koji se vode protiv njega. Posljednji put oduzeli su mu 13 biljaka kanabisa, koje je zasadio u svom vrtu. Prijavljen je za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a uhapsili su ga službenici Policijske stanice Biograd i Odjela kriminaliteta droga.

- Obećavam, neću više sijati! Pa neka umrem - rekao je Tomislav Rosan novinarima 24 sata koji su ga posjetili u njegovom vrtu.

Što se tiče posljednjeg "ulova" policije, objašnjava da je računao da je biljke ovog puta malo bolje sakrio.

- Bile su visoke, ali ovaj put sam ih posadio skroz gore, iza kuće, ne među pomidore i paprike kao prošli put. Nisu se mogli ni vidjeti ni nanjušiti, neko me tužio, ali policija nije htjela reći ko. Znam ja ko je, ali nema veze - priča Rosan. 

Sve ove godine, ističe, osjeća strašnu nepravdu, jer mu ne daju da se liječi ljekovitom biljkom, koju su stavili van zakona.

- To mi je bilo za zdravlje! Sve su mi počupali, ogulili, sve. Slabo mi je došlo. Ali neka gnjave, neka. Ja sam skuhao sjemenke marihuane u mlijeku i to popio, a nakon toga sam ispumpao devet litara vode iz koljena! Giht sam riješio, nema gihta više. Tako bih riješio i druge svoje bolesti, ali i tegobe drugih ljudi. Ali nema veze, ne treba meni ničija pomoć. Ja sam htio pomoći sebi i drugima, ali ne daju - ispričao je. 

Dodaje kako je trebao "u berbu" u septembru ili oktobru, ali sad nema šta.

- Nikad nisam prodavao, samo sam dijelio i pomagao bolesnima kojima je preskupo kupiti ulje marihuane na crnom tržištu. Osjećam se jadno i nikako, ovo je nepravda! Ja u ovu državu ne vjerujem, potpuno je u k...! A potpisao im nisam ništa - kazao je za 24 sata Tomislav Rosan, koji je dosad sa zasađenim biljkama pao već četiri puta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.