REGION Izgubljene životne bitke

Koje su poznate ličnosti umrle od raka u ovoj godini

Divna se tri godine borila s karcinomom pluća, a osim terapija koje je primala u Srbiji, ona je često putovala i u Tursku, Holandiju i Dansku

Z.K. / Avaz.ba
23.07.2019 13:21

Oni su izgubili bitku

Foto: Avaz

Smrt bivše srbijanske misice Dijane Milojković potresla je ne samo Srbiju nego i cijeli region, i pored toga što se znalo da je dugo vodila bitku za život. Milojković je umrla u 33. godini, a više od dvije godine borila se s opakom bolešću - karcinomom maternice. 

Prije mjesec odjeknula je vijest kako se on proširio te kako joj je hitno potrebna krv. Također, prelijepa misica je tokom borbe s opakom bolešću postala i veliki motivacijski govornik ljudima koji imaju slične borbe i kojima je na taj način ulijevala nadu.  

Liječenje u inozemstvu

Od početka ove godine životnu bitku protiv ove opake bolesti izgubile su i još neke poznate ličnosti iz regiona. Među njima je i Divna Karleuša, dugogodišnja novinarka, radiovoditeljica i majka srbijanske pop pjevačice Jelene Karleuše. Divna se tri godine borila s karcinomom pluća, a osim terapija koje je primala u Srbiji, ona je često putovala i u Tursku, Holandiju i Dansku, gdje je, također, primala terapije.  

 • Kraleuša: Rak pluća
  Kraleuša: Rak pluća Foto: (Arhiv)

U posljednje vrijeme se dobro osjećala te niko nije očekivao da će naprasno umrijeti. Njena kćerka Jelena na sve načine je pokušala da joj pomogne te je tako finansirala Divnino liječenje u inozemstvu.

 • Pervić: Maligni tumor
  Pervić: Maligni tumor Foto: (Arhiv)

Srbijanski glumac Igor Pervić umro je poslije duge bolesti. Njega je, poput njegovog kolege Nebojše Glogovca, odnio težak maligni tumor. Pervić je glumio u mnogim filmovima kao što su „Crni bombarder“, „Lajanje na zvezde“, „Bure baruta“, „Sivi dom“ i poznatim serijama „Ranjenik“, „Vuk Karadžić“. Prvi put se pojavio na javnoj sceni sa samo sedam godina.

 • Braovac: Mjeseci teške borbe
  Braovac: Mjeseci teške borbe Foto: (Arhiv)
Također, u 31. godini, nakon borbe s teškom bolesti, umro je i mladi splitski glumac Josip Braovac. Bitku za život izgubio je nakon mjeseci teške borbe, o čemu je pisao i na svom Facebook profilu. Braovca se hrvatski gledaoci sjećaju po ulozi Damira iz televizijske sapunice „Ruža vjetrova“, a koju je snimao tokom 2012. i 2013. godine. Glumac se pojavio i u spotu grupe Magazin „Jutro nakon“. 

Komentari

NA VRH