SRBIJA

Umro prije smrti: Sprdao se s Vučićem, pa se opekao

Po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 sati

Vučić: Objavili mu srtovnicu. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

26.7.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su R.M. (67) zbog sumnje da je na svom nalogu na društvenoj mreži Facebook objavio smrtovnicu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića čime je, kako navode iz MUP-a, izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, javlja N1.

U saopštenju MUP-a se dodaje da je policija prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla pištolj koji je, po nalogu tužilaštva, oduzet.

Po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, navode iz MUP-a Srbije.

Podsjetimo, policija je jutros uhapsili i A.J.A. (49) iz Šapca, koja se sumnjiči da je putem društvene mreže Twitter uputila prijetnje djeci predsjednika Vučića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.