VJEROVALI ILI NE Izraz dobio potpuno novu dimenziju

"Blic": Srbijanski "paradajz-turisti" su noćna mora turističkih agencija

Razlog za ovu bizarnu rabotu je ušteda električne energije

Avaz.ba / Blic
01.08.2019 17:00

Srbi u Grčkoj prave zimnicu

Foto: Agencije

Izraz "paradajz-turist" dobio je potpuno novu dimenziju kad su u pitanju Srbijanci koji ljetuju u Grčkoj.

"Blicpiše da Srbijanci hrle u Grčku na početku i na kraju sezone zbog jeftinih aranžmana, ali to ne rade kako bi izbjegli gužve. 

Srbijanci u Grčkoj nisu paradajz nego ajvar-turisti, a priča se pokrenula nakon što su se vozači autobusa počeli žaliti na preteške kofere koje Srbijanci nose iz Grčke. Neki čak i po četiri kofera. Punih ajvara.

Srbijanci u Grčkoj prave zimnicu, a zbog preteških kofera, pojedini autobusi morali su mijenjati gume.

Brojne agencije primile su žalbe gostiju koji unajmljuju apartmane nakon što ih napuste Srbijanci, koji unutra prave ajvar i džem od marelice. 

Agencije u tim apartmanima redovno nalaze haos, a Srbijance su već počeli upozoravati da je pravljenje ajvara u apartmanima strogo zabranjeno. 

Razlog za ovu bizarnu rabotu je ušteda električne energije (ne koriste svoju nego struju iz jeftinog apartmana) i makedonske paprike, koje Srbijanci lako nabavljaju u Grčkoj.

- Kad sam im pokušao pomoći da unesu kofere u autobus na putu za Srbiju, ostao sam u čudu kad sam shvatio koliko su koferi teški i da ih, zapravo, ne mogu podignuti. Kad sam ih pitao što je unutra, najnormalnije su mi odgovorili da se u koferu nalaze tegle s ajvarom - ispričao je jedan vozač autobusa.

 

Komentari

NA VRH