MANIFESTACIJE

Plenković, Grabar -Kitarović, Bernardić, Škoro - svi pratili Sinjsku alku

Stigao je i gradonačenik Zagreba Milan Bandić, a uvjerljivo najveći aplauz pokupio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Fu. M.

4.8.2019

304. Sinjska alka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Tradicionalna 304. Sinjska alka danas se održava na Alkarskom trkalištu u Sinju. Ovoj čuvenoj hrvatskoj viteškoj igri prisustvuju i brojni domaći političari i druge javne ličnosti.

Kako prenose hrvatski portali, u Sinj su stigli predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, zatim Miroslav Škoro te mnogi drugi.

Stigao je i gradonačenik Zagreba Milan Bandić, a uvjerljivo najveći aplauz i poneke ovacije okupljenih pokupio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Plenković je u Sinju poručio kako aktuelna predsjednica Kolinda Grabar -Kitarović neće u iduća dva dana službeno objaviti svoju kandidaturu za predsjednicu države, nego da će to biti nakon Sinjske alke i proslave Dana pobjede u Kninu – prenosi hrvatski „Jutarnji list“.

Alkar Ante Zorica pobjednik je 304. Bare s osvojenih 8 punata, a pobjednikom je postao nakon tri regularne utrke u kojima je pogodio čak dvije sride i jednom u dva.

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom. Prošle godine također je osvojio natjecanje za Baru u pripetavanju s još dvojicom alkara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.