REGION

Crnogorac osumnjičen da je ugovarao brak za 12-godišnju kćerku za 5.000 eura

Osumnjičeni Dž. B. nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS Spuž zbog drugog krivičnog djela

Policija Crne Gore. Arhiv

Sl. M. / Avaz.ba

8.8.2019

Crnogorska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv muškarca osumnjičenog da je ugovarao brak za svoju maloljetnu kćerku i time počinio krivično djelo trgovine ljudima, saopćila je Uprava policije.  

Policija je danas nadležnom tužiocu, nakon preduzetih mjera i radnji, podnijela krivičnu prijavu protiv Dž. B. (40) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovine ljudima. 

Sumnja se da je Dž. B. tokom 2017. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke, tada stare 12 godina, u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka. Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 eura. Osumnjičeni Dž. B. nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS Spuž zbog drugog krivičnog djela - objavljeno je na stranici Uprave policije Crne Gore. 

U saopćenju je navedeno i da su formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u Upravi policije, te formiranjem Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje Uprava policije, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima intenzivirane. 

- Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima, od kojih su do sada dvije dobile epilog - navodi se u saopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.