CRNA GORA

Milo Đukanović čestitao Kurban-bajram: Neka ovaj veliki praznik bude poticaj solidarnosti i humanosti

Uvjeren da će poruke mira i dobrosusjedstva doprinositi daljnjem blagostanju cijelog društva

Milo Đukanović. Facebook

Sl. M. / Avaz.ba

10.8.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim muslimanima.

- Povodom Kurban-bajrama, praznika koji nas podsjeća na značaj uzajamne podrške i zajedništva, kao i neprolazne vrijednosti suživota, na kojima počiva islam, Vama i svim građanima islamske vjere upućujem najiskrenije čestitke. Neka ovaj veliki praznik bude poticaj solidarnosti i humanosti, uz želju da s ponosom čuvamo sklad, multietničnost i multikonfesionalnost, kao najviše vrijednosti koje su pripadnici islamske vjere, zajedno sa svim građanima Crne Gore, stoljećima stvarali i njegovali u interesu općeg dobra i napretka naše države. Upravo na tim temeljima zajednički smo ostvarili najveće uspjehe savremene Crne Gore, obnovili njenu nezavisnost i ostvarili značajne rezultate u usvajanju standarda demokratski razvijenog svijeta, kroz evropske integracije i članstvo u NATO-u - poručuje Đukanović. 

U čestitki je naveo i kako je uvjeren da će poruke mira i dobrosusjedstva doprinositi daljnjem blagostanju cijelog crnogorskog društva i provođenju novih reformi u cilju poboljšanja postojećeg kvaliteta života građana. 

- U želji da Vi i svi građani praznik proslavite u blagostanju, okruženi najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke i srdačan pozdrav - navodi se u čestitki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.