REGION

Darko Kovačević Daruvarac stigao u Remetinec: Ne bojim se zatvora

Do Centra za dijagnostiku je stigao taksijem, bez pratnje advokata

Na licu mjesta. Luka Stanzl/PIXSELL

Avaz.ba / Index.hr

13.8.2019

Darko Kovačević Daruvarac javio se u ponedjeljak u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvora radi izdržavanja zatvorske kazne zbog premlaćivanja 18-godišnjakinje.

Kovačević, koji je dan ranije najavio svoje javljanje u zatvor, do Centra za dijagnostiku je stigao taksijem, bez pratnje advokata, piše Index.hr.

Nakon prijave u Centru za dijagnostiku, Kovačević će proći provjeru sudske policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica.


Izdržavanje kazne u Glini

Neslužbeno se saznaje kako bi Kovačević, nakon Centra za dijagnostiku, trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

Darko Kovačević Daruvarac dva je puta tražio odgađanje odlaska na odsluženje kazne. Prvo zbog, kako je naveo, porodične situacije, a potom zato što mu je advokat na odmoru pa sudski službenici nemaju kome uručiti rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

Smanjena kazna

Kovačević je proglašen krivim 10. januara na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. juna prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom juna sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.