HRVATSKA Pokušao se izvući

Bježao od policije pa zvao GSS i rekao da ga je ugrizao poskok

Mladića su našli u 3:50 sati i na nosilima ga transportirali do prve saobraćajnice, gdje su čekala kola Hitne pomoći

Avaz.ba / 24sata.hr
20.08.2019 12:19

HGSS Omiš

Foto: Facebook

Gorski spasioci Omiš u utorak u tri sata poslije ponoći dobili su dojavu od mlađeg muškarca da ga je na stazi "Leopold Mandić" ugrizao poskok.

Na teren su, uz petoricu omiških HGSS-ovaca te 14 vatrogasaca, izašla još i tri policijska službenika. Mladića su našli u 3:50 sati i na nosilima ga transportirali do prve saobraćajnice, gdje su čekala kola Hitne pomoći. U 4:10 sati "unesrećeni" je predan ljekarima.

Kako izvještavaju iz HGSS-a, mladića ipak nije ugrizla zmija, nego je, prema nezvaničnim informacijama, bježao policiji. Kako 24sata.hr saznaje, mladić je HGSS-u rekao da mu je utrnula noga, ali spasioci su odmah po dolasku shvatili da je priča malo drugačija, posebno jer je na lokaciju već stigla i policija.

Mladić je imao nekoliko beznačajnih ogrebotina, ali ne i tragove ugriza zmije. Međutim, spasioci su profesionalno pristupili slučaju i spustili ga nosilima praveći se da je zaista vrlo ozbiljna situacija u pitanju.

Mladić je navodno prethodno bježao policiji na motociklu, koji je u nekom trenutku odbacio i uputio se pješice stazom prema omiškom zaleđu. Pretpostavlja se da je mladić smatrao kako će HGSS "dignuti" helikopter i da će se tako spasiti od policije.

Komentari

NA VRH