ZAGREB

Hrvatski ministar: Napad u Kninu sraman

Povrijeđeni su hospitalizirani u lokalnoj bolnici

Kujundžić: Nema životno ugroženih. Agencije

G. M. / Avaz.ba

22.8.2019

Ministar zdravstva Hrvatske Milan Kujundžić izjavio je da niko od napadnutih osoba kod Knina koji su u kafiću gledali prijenos utakmice između švicarskog Jong bojsa i beogradske Crvene zvezde nije životno ugrožen, ali da je sramota što se dogodio takav incident.

- Čuo sam za incident, koji osuđujem. Prema informacijama koje imam, nema životno ugroženih, ali sramota je i ružno što se dogodilo - rekao je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade Hrvatske.

Petero ljudi je povrijeđeno, među njima devetogodišnje dijete, kada je grupa maskiranih napadača upala u kafić u općini Biskupija kod Knina, gdje su gosti gledali fudbalski meč između beogradske Crvene zvezde i Jang bojsa, u okviru plej-ofa Lige šampiona.

Povrijeđeni su hospitalizirani u lokalnoj bolnici. I u Đevrskama kod Kistanja je nekoliko osoba ušlo u lokalni kafić i počelo provocirati goste koji su gledali utakmicu.

Riječ je uglavnom o provokacijama na nacionalnoj osnovi, rekao je vlasnik kafića.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske saopćeno je da je nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s napadom na vlasnika i goste kafića u Uzdolju kod Knina, privedeno na kriminalističku obradu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.