REGION Nakon raspuštanja Skupštine

Veselji kandidat za premijera Kosova

Prioriteti Prištine ostaju pravedna država i vladavina zakona

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

Kadri Veselji

Foto: Antenam


Predsjednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji (Veseli) potvrdio je da će biti kandidat za budućeg premijera, prenosi Antenam.net.

Nakon raspuštanja kosovskog parlamenta, u kojem je obavljao funkciju predsjedavajućeg, Veselji je rekao da je kao predsjednik kosovske skupštine poduzeo sve zakonske mjere u skladu s Ustavom kako bi odluka o raspuštanju parlamenta bila donijeta i raspisani prijevremeni izbori. On je naveo da će se, ukoliko bude izabran za premijera, boriti protiv korupcije. 

Veselji je istakao i kako je zadovoljan što su sve parlamentarne grupe ispoštovale inicijativu o raspuštanju parlamenta. 

- Rekao sam im da će biti izbora i bit će ih. Rekao sam i da će svi korumpirani biti uklonjeni, jer zakon je jači od bilo kojeg pojedinca na Kosovu. Tako će biti i u borbi protiv korupcije za koju se zalažem - rekao je Veselji.

Veselji je kazao i da su prioriteti Prištine pravedna država, vladavina zakona, partnerstvo sa zapadnim državama i Sjedinjenim Američkim Državama, kao i integracija u Evropsku uniju.

NA VRH

Komentari