CRNA HRONIKA

Nadzorne kamere snimile Bogdana gok je ulicom gurao kolica s tijelom mrtvog brata

Određen mu je pritvor od 30 dana

Mapa kretanja ubice. Agencije

Avaz.ba/ Telegraf

23.8.2019

Poslije stravičnog ubistva Ignjata Gajića (24) u Šapcu, za koje je osumnjičen njegov rođeni brat Bogdan Gajić (21), pojavio se i snimak koji je zabilježen u noći 20. avgusta oko tri sata ujutru. Na snimku, koji je objavio Telegraf, vidi se Ignjat kako gura kolica i u njima tijelo svog brata.

Video su zabilježile nadzorne kamere u mirnoj šabačkoj ulici, čiji su stanovnici već tri dana u šoku zbog ovog zločina. Uhvaćeni su trenuci neposredno prije nego što je naišla policija, kojima se prizor koji i vi vidite na snimku, učinio sumnjivim.

Prema kadrovima sa snimka, osoba gura teret u kolicima, za koji se sumnja da je tijelo. Kako se vidi na snimku, kolica su prikrivena bijelim čaršafom, a osoba na snimku sporo korača zbog, kako se pretpostavlja, velike težine kolica.

U jednom trenutku on se čak i osvrće i okreće glavu na lijevu i desnu stranu kako bi provjerio da li je neko iza njega na ulici kojom prolazi.

Na kraju snimka se može primjetiti kako pas počinje da laje na osobu dok prolazi pored kapije i gura kolica ulicom.

Da podsjetimo, ubistvo se dogodilo u ponedeljak u jutarnjim satima i šokuralo je Srbiju. Na tepisima u sobi u kojoj se dogodilo ubistvo policija je zatekla tragove krvi. Navodno su i roditelji primjetili krv kada su stigli sa puta, ali nisu ništa posumnjali.

Osumnjičeni je navodno, nasmrt pretukao brata u ponedeljak oko deset sati ujutro. Tukao ga je bokserom dok ga nije onesvijestio, a onda ga izbo nožem. Tijelo je sakrio u šupi i isplanirao da ga se otarasi kad padne mrak.

Roditelji i mlađi brat su se uveče vratili iz Beograda i nije im bilo sumnjivo što nema najstarijeg sina. U zoru, poslije tri sata, Bogdan je natovario leš na kolica i krenuo u produžetku Ulice oslobođenja gdje je njihova kuća, u pravcu vodovoda sa namjerom da tijelo zakopa - pokazala je do sad istraga.

Od deset sati ujutro do poslije ponoći Bogdan je leš krio u šupi u dvorištu, a kada je bio siguran da roditelji i mlađi brat spavaju, oko tri sata, natovario je tijelo na kolica sa namjerom da ga zakopa u blizini vodovoda, u produžetku Ulice oslobođenja u kojoj je njihova porodična kuća.

Bogdanu Gajiću određen je pritvor od 30 dana.

Jezivi kadrovi. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.