NIŠKA IDEJA

Fakultet poslao dopise roditeljima: Djeca da se vrate u klupe i konačno diplomiraju

Na poziv se odazvalo 135 studenata

Studenti. Ilustracija

Sl. M. / Avaz.ba

24.8.2019

Ekonomski fakultet u Nišu nedavno je objavio da je od 135 starih studenata diplomiralo njih 28, te da se očekuje da će njih još 50 stići do diplome u septembru. Rezultati su postignuti u okviru projekta "Završi započeto". 

- Shvatili smo da produženje roka za završetak studija nije dovoljno te da ne znači ništa ukoliko se fakulteti ne aktiviraju i ne uključe kako bi pomogli starim studentima da konačno diplomiraju - kazao je Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

U oktobru prošle prošle godine na adrese svih starih studenata fakultet je poslao dopis u kojem ih pozivaju da se uključe u projekt kako bi okončali studiranje započeto prije 2005. godine. Na poziv se odazvalo 135 studenata, kojima je glavobolju zadavalo desetak istih predmeta, dok je fakultet vikendima organizirao predavanja kako bi studenti s profesorima ponovno prošli najvažnije dijelove gradiva i osvježili znanje.

Ključno je, kako pojašnjavaju to što su pozive studentima da se vrate i završe školovanje uputili na adrese njihovih roditelja, odnosno adrese na kojima su stanovali kada su započeli studiranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.