CRNA GORA Tokom 2018. godine realizirano 85 ekstradicija

Kancelarija Interpola u Podgorici: Za pola godine raspisane 62 potjernice, bjegunci locirani u BiH i Srbiji

U bazi podataka trenutno 292 međunarodne potjernice

Piše: Srna

Interpol

Foto: Arhiv


Kancelarija Interpola u Podgorici za pola godine raspisala je 62 međunarodne potjernice prema zahtjevu crnogorskih pravosudnih organa, rekao je v. d. načelnika Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju Interpol-Europol-Sirene Dejan Boljević.

Boljević je naveo da su u Interpolovoj bazi podataka trenutno 292 međunarodne potjernice podgoričke kancelarije, ali da taj broj varira na dnevnom nivou.

- Većina međunarodnih potjernica ne objavljuje se na sajtu Interpola, jer se ove potjernice koriste za policijsku i sudsku upotrebu u međunarodnoj policijskoj saradnji, a u rijetkim slučajevima objavljuju se javno - pojasnio je Boljević.

Prema njegovim riječima, prošle godine je Kancelarija Interpola u Podgorici raspisala 95 međunarodnih potjernica, a od tog broja 68 se odnosilo na crnogorske državljane.

- Najveći broj lica koja se potražuju lociraju se u zemljama u regionu, najčešće u BiH i Srbiji, kao i u zemljama zapadne Evrope - rekao je Boljević.

On je napomenuo da je tokom 2018. godine realizirano 85 ekstradicija u Crnu Goru i iz Crne Gore, a 49 u prvoj polovini ove godine. 

NA VRH

Komentari