MANJAČA

I Vulin bio na Kočićevom zboru: Govorio o Velikoj Albaniji i Vučiću kao čuvaru Srbije i RS

Mi smo, nažalost, svjedoci da se pominju projekti "Velike Albanije", da se ponovo pokušava obnoviti to veliko zlo, kazao Vulin

Vulin u društvu Milorada Dodika i Igora Radojičića. Srpska Info

Srna

25.8.2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas na Kočićevom zboru u Stričićima da će, sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, prioritet njene spoljne politike biti Republika Srpska i da se nikakve "Oluje", Jasenovci i Jadovno više neće ponoviti.

Vulin je istakao da Srpska nema svoju vojsku, ali da je ima srpski narod, te da niko ne smije ni da pomisli da se sa Srbima razgovara silom ili da mu padne na pamet da ponovi Jasenovac, "Oluju" i Jadovno.

- Sve dok Srbiju vodi Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i bit će joj pružana pomoć - rekao je Vulin.

Poručio je da će Srbija da ulaže u Republiku Srpsku, ne zato što ima obavezu prema Dejtonu nego što ima potrebu, ali joj je i od značaja da Srpska bude sigurna, stabilna i razvijena.

Prema njegovim riječima, ako su Srbi mirni, stabilni i sigurni takav će biti i Balkan.

- Mi smo, nažalost, svjedoci da se pominju projekti "Velike Albanije", da se ponovo pokušava obnoviti to veliko zlo. Cijelom svijetu poručujem da, ako na to budu zatvarali oči i ćutali, da treba da budu svjesni njihove odgovornosti za zlo koje će proizaći iz tog projekta - rekao je Vulin.

On je poručio da će Srbija učiniti sve da sačuva mir, te ukazao da svako mora da zna da ono što se dopusti Albancima ne može da se zabrani Srbima, jer se ne može rješavati nacionalno pitanje Albanaca, a da se ne rješava nacionalno pitanje Srba.

Govoreći o Kočićevom zboru, Vulin je rekao da je ova manifestacija okupljanje oko zajedničkih vrijednosti srpskog naroda - istine, slobode i otadžbine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.