CRNA GORA

Skandalozno: Grafiti s likom kasapina Ratka Mladića preplavili Bar

Iz d.o.o. Komunalne djelatnosti Bar “Vijestima” je jučer rečeno da im povodom toga nije stizao nikakav dopis iz Komunalne policije

A. Ču. / Avaz.ba

30.8.2019

Grafit s likom zločinca. Vijesti.me

Šablon grafiti (stensil) s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića preplavili su Bar i nalaze se na fasadama nekoliko zgrada u samom centru Bara.

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da će barem još neko vrijeme ratni zapovjednik Vojske Republike Srpske, koji je osuđen zbog genocida i niza zločina protiv čovječnosti, “ukrašavati” zgrade u gradu prepoznatom po svojoj multikulturalnosti.

“Vijesti” su barsku Komunalnu policiju pitale za stav o ovim grafitima, da li smatraju da im je mjesto na barskim fasadama, te šta će poduzeti ako smatraju da nije.

- Odlukom o komunalnom uređenju grada propisano je da održavanje vanjskog dijela zgrada osigurava skupština etažnih vlasnika i upravnik stambene zgrade. Kako inspekcijski nadzor nad provođenjem odredaba navedene odluke vrši Komunalna policija u skladu s propisima o inspekcijskom nadzoru, ista poduzima mjere i radnje u cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti. Napominjemo da će Komunalna policija u cilju efikasnog rješavanja navedene nepravilnosti angažirati po potrebi d.o.o. Komunalne djelatnosti Bar, kako bi vanjski dijelovi zgrada bili u ispravnom i čistom stanju - navodi se u odgovoru barske Komunalne policije.

Iz d.o.o. Komunalne djelatnosti Bar “Vijestima” je jučer rečeno da im povodom ovog nije stizao nikakav dopis iz Komunalne policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.