NOVI PAZAR

Nastavak priče o amidži iz pakla: Pod izgovorom da je to Spužva Bob, svjesno djeci dao po tabletu ekstazija

Namjerno drogirao mališane

Ponašanje za svaku osudu. Facebook

A. Ču. / Avaz.ba

5.9.2019

Perica D. svjesno je svojem bratiću i bratičnoj, dječaku od tri i djevojčici od šest godina, dao po tabletu ekstazija s likom njihovog omiljenog crtanog junaka, pokazala je istraga.

Perica D. iz Novog Pazara, koji je prekjučer uhapšen, negirao je krivicu pred istražiteljima. Međutim, njega su demantirala djeca, koja su ispričala šta se tačno dogodilo.

Naime, poslije hapšenja nije sasvim bilo jasno da li je osumnjičeni namjerno drogirao mališane ili je ekstazi ostavio u njihovom domašaju, pa su oni sami progutali po tableticu.   

- Poslije hapšenja, obavljen je razgovor i s Pericom i s njegovim bratancima. On je tvrdio da djeci nije dao ekstazi i da ne zna kako su progutali tabletice. Potom je obavljen i razgovor s djevojčicom i dječakom. Djeca su ispričala da im je stric dao "bombonice" i da im je rekao da je to Spužva Bob i da će postati mnogo jaki kad to popiju - kaže izvor Kurira iz istrage. 

Ovaj nezapamćeni slučaj šokirao je Novopazarce, ali i čitavu Srbiju. Za uhapšenog Pericu sugrađani nemaju riječi hvale.

- U gradu se zna da je ranije više puta hapšen zbog posjedovanja droge. Ovih dana je trebalo da ide u zatvor, na izdržavanje kazne po jednoj ranijoj pravosnažnoj presudi. Poznat je po svom problematičnom ponašanju, međutim, ovo je prevršilo svaku mjeru. Ugrozio je živote djece. Na svu sreću pa je majka na vrijeme primijetila da s djecom nešto nije uredu - kaže izvor Kurira.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.