OLIMPIJSKE IGRE 24 reprezentacije borit će se za preostala četiri mjesta u Tokiju

Split kandidat za košarkaški kvalifikacijski turnir

Savez bi trebao sljedećih dana poslati kandidaturu

Fena
03.10.2019 21:57

Split bi mogao postati jedan od domaćina Olimpijskih igara

Foto: Arhiv

Split bi mogao biti domaćin jednog od četiri košarkaška kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatski košarkaški savez trebao bi sljedećih dana poslati kandidaturu, a domaćinstvo turnira u splitskoj areni Spaladium podržat će i Vlada Hrvatske

- Vlada Republike Hrvatske je u koordinaciji s Hrvatskim košarkaškim savezom koji bi uskoro FIBA-i trebao predati zahtjev za kandidaturu. Predsjednik Vlade uputit će pismo glavnom tajniku Svjetske košarkaške federacije u kojem izražava punu potporu hrvatskom domaćinstvu jednom od kvalifikacijskih turnira. Vlada će domaćinstvo podržati i financijski te nastaviti sa svojom politikom promocije i ulaganja u sport - kazao je portparol hrvatske vlade Marko Milić. 

Dvadeset četiri reprezentacije borit će se za preostala četiri mjesta za Olimpijske igre sljedeće godine u Tokiju. Reprezentacije će biti podijeljene u četiri grupe, a samo pobjednik svakog od četiri kvalifikacijska turnira izborit će olimpijsku vizu.

U kvalifikacijama, koje će se igrati u junu 2020. godine, nastupit će Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Na osnovu rezultata ostvarenih na nedavno završenom Svjetskom košarkaškom prvenstvu nastup u Tokiju već su osigurali Španija, Francuska, Argentina, Australija, SAD, Iran i Nigerija. Na olimpijskom turniru nastupit će i domaća reprezentacija Japana.

Komentari

NA VRH