IZBORI

Jan Bratu: Izbori protječu u skladu s propisima

Zabilježeno nekoliko manjih nepravilnosti, koje su odmah ispravljene

Bratu: Zabilježeno nekoliko nepravilnosti, u međuvremenu su ispravljene. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

6.10.2019

Šef Misije OSCE-a na Kosovu, ambasador Jan Bratu (Jaan Brathu), posjećuje biračka mjesta u Kosovskoj Mitrovici, a naveo je da je do podneva zabilježeno nekoliko nepravilnosti, koje su u međuvremenu ispravljene.

Posjetu biračkim mjestima započeo je u Bošnjačkoj Mahali, nakon čega će posjetiti Tehničku školu, školu "Sveti Sava", Čabru u Zubinom Potoku... Naglasio je da za sada nije bilo većih problema.

- Izvještaji svih naših kolega, stacioniranih na svim biračkim mjestima u sjevernom dijelu Kosova, obećavajući su. Izbori protječu mirno i u skladu su s propisima - rekao je Bratu, naglasivši da izgleda kao da su „izbori uspješni“.

Smatra da je odziv birača do sada dobar, čak i veći nego tokom prethodnih izbora.

Šefica posmatračke misije Evropske unije za praćenje vanrednih izbora na Kosovu Viola fon Kramon Taubadel (Viola von Cramon-Taubadel) izjavila je danas da je otvaranje biračkih mjesta proteklo bez problema. Posjetila je nekoliko biračkih mjesta u Prištini i rekla je da će proces glasanja biti nadgledan cijelog izbornog dana.  


Fon Kramon Taubadel: Bez većih problema na izborima. Arhiv

- Generalno, nije bilo problema s procedurama. Jedan ili dva birača nisu bila na pravom mjestu glasanja, ali od onoga što smo do sada vidjeli, oko 98 posto izbornog procesa protječe dobro i bez problema. Imali smo 30 timova za otvaranje glasanja i imat ćemo 58 timova na terenu tokom cijelog dana – rekla je Fon Kramon Taubadel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.