BEOGRAD Nakon trilateralnog sastanka Srbije, BiH i Turske

Džaferović: Imamo otvorena pitanja sa Srbijom i vrijeme je da ih rješavamo

Turska je stabilizirajući faktor u cijelom regionu i ima dobre odnose sa svim zemljama, što će pomoći stabilizaciji ukupnih prilika na ovom području, poručio je on

I. K. / Avaz.ba

Šefik Džaferović

Foto: S. Saletović


Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je nakon trilateralnog sastanka u Beogradu istakao kako je Turska stabilizirajući faktor u cijelom regionu i ima dobre odnose sa svim zemljama, što će pomoći stabilizaciji ukupnih prilika na ovom području.

- Svaka od naših zemalja ima bilateralne odnose, pa tako i BiH i Srbija imaju i mi ćemo ta pitanja rješavati dijalogom. Riječ je o otvorenim pitanjima koja treba rješavati. Vodit ćemo dijalog. Ja sam i danas kazao da je potrebna intenzivnija saradnja između institucija BiH i Srbije i samo se tako mogu rješavati svi problemi – poručio je Džaferović.

Kako je istakao, ono što je zajedničko za sve naše države je pitanje autoputa Sarajevo - Beograd.

- To je važan projekt, koji utječe na mir i stabilnost u regionu. Srbija je završila svoje obaveze unutar sebe i odnose s Turskom. Danas počinje izgradnja. Mi smo preuzeli obavezu da ono što se tiče institucija BiH što prije definiramo i zaključimo ugovore, kako bi projekt što prije bio realiziran – poručio je Džaferović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na