REGION Trilateralni sastanak u Novom Sadu

Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija potpisale deklaraciju o uklanjanju poslovnih barijera

Najkonkretnije mjere bit će predstavljene u Ohridu 10. novembra

Srna

Rama, Vučić i Zaev

Foto: Novosti.rs


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev potpisali su danas u Novom Sadu zajedničku deklaraciju o uklanjanju poslovnih barijera između tri države.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare najavio i da će 10. novembra u Ohridu biti održan novi trilateralni sastanak na kome će biti predstavljene najkonkretnije mjere, a koje su, kako je naveo, u interesu stanovnika sve tri zemlje.

- Sastanak je bio od izuzetnog značaja za naše zemlje, za Srbiju nesumnjivo, a dokument se zasniva na implementaciji četiri ključne slobode koje su međunarodno prihvaćene i koje promovira i EU - o slobodi protoka robe, kapitala, usluga i ljudi - rekao je on.  

Vučić kaže da stanovnici ovih zemalja zaslužuju bolju budućnost, viši životni standard i neuporedivo veću stopu zaposlenosti i ističe da su svi u regionu dobrodošli.

- Potrebno je da reguliramo međusobne odnose kako bi podigli rast i razvoj u našim zemljama i da u mnogo čemu zajednički delujemo - rekao je Vučić. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na