SKANDAL

Zvezdanu Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru, optužuje Savićevića, Dejo bez komentara

Navodi se da je razlog za ovakvu odluku crnogorskih vlasti taj što ga sumnjiče da je učestvovao u odvraćanju reprezentativaca Crne Gore Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da igraju protiv reprezentacije Kosova

Terzić: Nisam to očekivao od Crne Gore. Agencije

Avaz.ba / Antenam

11.10.2019

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću danas na aerodromu Tivat zabranjen je ulazak u Crnu Goru.

Terzić je doputovao u Crnu Goru, ali nije pušten da uđe na crnogorski teritorij. Nedugo zatim vratio se u Beograd i izdao saopćenje u kojem je za zabranu ulaska u Crnu Goru optužio Dejana Savićevića. 

Navodi se da je razlog za ovakvu odluku crnogorskih vlasti taj što ga sumnjiče da je učestvovao u odvraćanju reprezentativaca Crne Gore Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da igraju protiv reprezentacije Kosova.

Podsjećanja radi, dvojica fudbalera Zvezde i tadašnji selektor reprezentacije CG Ljubiša Tumbaković su odbili da budu dio kvalifikacione utakmice protiv selekcije Kosova početkom juna.

Saopćenje Terzića prenosimo u cijelosti.

- Kada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora - Kosovo, dva igrača Crvene zvezde odbili da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine. Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u Crnu Goru. Do danas sam mislio da je to šala, ali evo sam se uvjerio da je istina. Danas na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopćili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im i prvim sljedećim letom se vratio u Beograd. Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni. Ono jučer od Šiptara je bilo očekivano, ali ovo danas od Crnogoraca je nešto na šta nemam razuman odgovor - piše u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.