ZAGREB Policija traga za počiniocem

Hrvoje Petrač napadnut i teško povrijeđen ispred hotela "Esplanade"

Služio kaznu zbog otmice Zagorčevog sina te iznude novomarofskog poduzetnika Miroslava Matkuna

Fena
13.10.2019 10:11
  • Krunski svjedok u tzv. aferi dragulji
    Krunski svjedok u tzv. aferi dragulji Foto: (Agencije)

Ispred zagrebačkog hotela "Esplanade" u subotu navečer napadnut je i teško povrijeđen poduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji, javlja Fena. 

Zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u prvim satima nedjelje objavila da je 54-godišnjak napadnut oko 22:30 sati u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

- Nakon što mu se obratio, fizički ga je napao te ga teško povrijedio. Ljekarska pomoć teško povrijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniocem koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga - kažu u policiji.

Prema neslužbenim podacima, Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svog automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obje noge te potres mozga.

Zbog otmice Zagorčevog sina te iznude novomarofskog poduzetnika Miroslava Matkuna, Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva odbrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu bježao je hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je, suprotno zatvorskim pravilima, uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora, prenosi Hina.

Komentari

NA VRH