ORGANIZIRANI KRIMINAL Uhapšena dva policajca

Pogledajte snimak policijske akcije na sjeveru Kosova: Hapšenja zbog ubistva Olivera Ivanovića

Učestvovalo više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU-a i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice

Piše: Avaz.ba / Kosovo Online

Akcija specijalne policijske jedinice

Foto: AP


Više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU-a i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice učestvuje od jutros u 5:50 sati u akciji na sjeveru Kosova, a kosovska policija saopćila je da je uhapšen policajac u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića, kao i još jedan osumnjičeni kod kojeg je pronađeno oružje. 

U saopćenju kosovske policije potvrđuje se da je u ranim jutarnjim satima na sjeveru Kosova policija provela akciju u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića.

Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca R. B., višeg policijskog službenika u policijskoj stanici na sjeveru Kosova, uključenog u nalog za pretragu - navedeno je u saopćenju. 

Navodno, namjera je bila hapšenje još jednog visokog funkcionera policije, odnosno šefa operacija Z. B. Obojica su, prema specijalnom tužiocu, osumnjičeni za organizirani kriminal, učešće u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti vezane uz ubistvo Olivera Ivanovića. Osim toga, tužilac je rekao da je sva ta akcija izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva, a izvršio ga je Osnovni sud u Prištini, Odjeljenje za teška krivična djela, prenose prištinski mediji.

- Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni, kojem je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva komada oružja i municije - ističe se u saopćenju.

Više o:

Kosovo ROSU
NA VRH

Komentari