REAKCIJE

Đurić: Akcija specijalaca na sjeveru Kosova pokušaj je da se Srbi zastraše

Učestvovalo više od stotinu pripadnika ROSU-a

Marko Đurić. Screenshot

Avaz.ba / Kosovo Online

16.10.2019

Povodom jutrošnje akcije specijalne jedinice kosovske policije ROSU, u kojoj je učestvovalo oko 100 pripadnika s više od 25 oklopnih vozila i džipova, direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić kazao je da je cilj te akcije da se uhapsi šef operative KPS-a za sjever Željko Bojić, s namjerom da se Srbi okrive za ubistvo Olivera Ivanovića.

- Oni su nešto poslije šest ujutro napustili sjeverno područje Kosova. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi zastraše, da se kriminalizuju, okrive i podvrgnu represiji - kazao je Đurić.

Istakao je još da je akcija ROSU na sjeveru zabrinjavajuća, da predstavlja igranje mirom, kao i da, kako kaže, Priština želi izmisliti "nacionalni kriminal" i za njega optužiti Srbiju.

On navodi da je jedna od glavnih meta ova operacije bio komandir operative KPS regiona za sjever Željko Bojić.

- Njemu su jedinice ROSU-a upale u stan, izvršile premetačinu, odvele mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever - Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu s različitim zločinima koji su se desili na području Kosova, pa i s ubistvima - kazao je Đurić.

Tokom ove akcije uhapšeni su radnik KPS-a za sjever regiona Rade Basara i sin Željka Bojića, Vasilije Bojić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.