PRIŠTINA Bivši premijer

Kosovski mediji tvrde: Haradinajev kabinet potrošio gotovo 700.000 eura za ručkove

Avaz.ba / Koha ditore
16.10.2019 23:05

Ramuš Haradinaj

Foto: Agencije

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dvije godine na vlasti potrošili 672.223 eura, piše prištinska "Koha ditore", prenosi "Koha net". Dodaje da je za ukupne troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona eura.

Podaci su predstavljeni u izjavi o troškovima, koji je proslijeđen iz vlade, a na osnovu zahtijeva za pristup javnim informacijama.

Nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, već su to učinile tek nakon žalbe podnete Zaštitniku građana, piše Koha ditore, prenosi Koha net.

Navodi se i da dostavljeni podaci nisu u skladu sa zahtijevom, jer predstavljaju zbirni izdatak za neke kategorije koje uključuju sve zaposlene u kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.

Na osnovu zvaničnih podataka, kabinet kosovskog premijera potrošio je ukupno 4,885.189 eura, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223.14, dok je za snabdijevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od toga – 688.224,39 eura.

Komentari

NA VRH