HRVATSKA

Otac i sin izveli spektakularnu pljačku u Dubrovniku: Ko su i kako su to izveli?

Antun K. poznat je po ljubavi prema brzoj vožnji, ali i skupocjenim automobilima, a od 2008. godine prikupio je 54 prekršajne i 20 kaznenih prijava

Zračna luka Dubrovnik: Oteli profit od 90 hiljada eura. Agencije

Avaz.ba / Večernji.hr

24.10.2019

Dubrovačko-neretvanska policija provodi kriminalističku istragu nad više osoba s područja ove županije, vezano za pljačku u kojoj su dvojica razbojnika u ponedjeljak uz prijetnju oružjem od zaštitara uzela profit Zračne luke Dubrovnik.

- U odnosu na mjere koje se poduzimaju u vezi s razbojništvom koje se dogodilo u Zračnoj luci u Dubrovniku 21. oktobra oko 7.40 sati, ova Policijska uprava provodi kriminalističku istragu nad više osoba s područja naše županije - saopćila je danas dubrovačka policija. 

Dodali su da su u međuvremenu uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu s direktnim počinjenjem navedenog krivičnog djela. One će prvo biti zadržane u pritvoru, a zatim će ih preuzeti sudac istrage

-Kriminalistička istraga i dalje intenzivno traje - rekla je glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić. 

Zbog pljačke na dubrovačkom aerodromu uhapšeni su otac i sin, a ukrali su 90.000 eura u gotovini. Opljačkali su u ponedjeljak zaštitare s profitom aerodroma, te su motociklom pobjegli u nepoznatom smjeru. Neslužbeno se saznaje kako je riječ o profitu Zračne luke Dubrovnik od proteklog vikenda, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik, najvjerojatnije u Finu. 

Kako piše hrvatski Jutarnji list, oružanu pljačku su izveli otac i sin Antun K. i Antonio K. iz mjesta Gabrile u Konavlima. Zbog brojnih okršaja sa zakonom, otac je od ranije poznat policiji. Prije 13 godina u Počitelju kod Čapljine je svojim Audijem A8 prebrzom vožnjom skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula braća Božo (26) i Marin (25) Salacan iz Opuzena, Damir Žderić (28) i Martijan Popovac (29) iz Ploča, dok je u VW Passatu BiH registracija, s kojim se sudario, poginuo Vladimir Azinović (45) iz Čapljine. 

Nakon nesreće je Antun K. završio u mostarskoj bolnici iz koje je pobjegao uz pomoć dvojice pomagača čiji identitet nije otkriven, ali se zna da su bili u uniformama HVO-a, te su ga uz pomoć ljestvi izvukli iz bolničke sobe na prvom spratu. 

Antun K. poznat je po ljubavi prema brzoj vožnji, ali i skupocjenim automobilima. Od 2008. godine skupio je 54 prekršajne i 20 kaznenih prijava. Među kaznenim prijavama bile su utaja poreza, zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju i krivotvorenje službenih dokumenata u kompaniji u kojoj je bio direktor, nasrtaj motociklom na policajca koji ga je pokušao zaustaviti zbog saobraćajnog prekršaja u cavtatskoj uvali Tiha, šverc luksuznih uvoznih vozila, itd. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.